Jobtevredenheid

Synthese the interaction of job satisfaction, job search, and job changes

Inhoudstafel

1. Introduction
2. Theoretical Considerations and the Empirical Model
2.1 Job satisfaction
2.2 Job search
2.3 Job Changes
3. Data
4. Results
4.1 Descriptive Statistics
4.2 The Effects of Job Characteristics on Job Satisfaction
4.3 The Effects of Job Satisfaction on Job Search
4.4 The Effects of Job Search on Job Changes
5. Conclusion
Appendix A1: Details of the Estimation
References

Synthese

Het artikel maakt gebruik van the German Panel data en analyseert de samenhang tussen jobtevredenheid, het zoeken naar werk, veranderen van werk en de karakteristieken van jobtevredenheid. De finse resultaten van Böckerman en Ilmakunnas komen overeen met de duitse resultaten.
Naast het hebben van een loon zijn er nog andere determinanten die ervoor zorgen dat de jobtevredenheid hoog blijft. Zoals een goede relaties met de collega's hebben, werkzekerheid, kans tot promotie en dergelijke. Wanneer er een slechte relatie is tussen de verschillende collega's dan zou het loon verdubbeld moeten worden om de tevredenheid hoog te houden. Hieruit blijkt dat niet alleen een loon hebben belangrijk is om je werk graag te doen maar ook andere aspecten.
Jobsatisfactie zorgt er ook voor dat er al dan niet wordt gezocht naar ander werk. Hoe ontevredener een werknemer is in zijn huidig werk hoe meer hij gaat zoeken naar ander werk. Het effect is sterker bij jongere werknemers, hoog opgeleiden en werknemers die tewerkgesteld zijn in de private sector. De hoog opgeleiden hebben namelijk een hogere kans om sneller en beter werk te vinden dan laaggeschoolden.
Het zoeken naar werk is een belangrijke determinant naar het werkelijk veranderen van werk. Jobsatisfactie versterkt deze relatie ook. Ontevredenheid zorgt ervoor dat er sneller wordt overgegaan naar het werkelijk veranderen van werk. Anderzijds kan jobtevredenheid ervoor zorgen dat ze het beter doen bij job interviews. Daarnaast gaan werknemers die in de private sector tewerkgesteld zijn, hoog opgeleid zijn en wanneer de economische condities goed zijn, sneller overgaan van werk zoeken naar veranderen van werk.

Hieronder vindt u een verdere behandeling van het artikel.

  • Inhoud onbewerkt artikel klik hier
  • Inhoud bewerkt artikel hier
  • Eerste verkenning artikel klik hier(Stap 1). De volledige uitwerking van de wiki vindt u onder "Werkdocumenten".
  • Powerpoint klik hier
  • Grafieken klik hier

Bron

Cornelißen, T. (2009). The Interaction of Job Satisfaction, Job Search, and Job Changes An Empirical Investigation with German Panel Data. Journal of Happiness Studies, 367-384.

Een vlaamse game-industrie? het lijkt een contradictie maar ze bestaat. In vlaanderen werden in 2006 voor 150 miljoen euro aan games verkocht. Met de consoleverloop erbij gaat het over een jaaromzet van meer dan 200 miljoen euro. klik hier
Wydooghe, B. (2008). Game on! We krijgen er geen genoeg van. Het Vlaams Instituut voor Wetenschappelijk en Technologisch Aspectenonderzoek, 1-32.